Bijenlint van Hof

Projectnaam/beheersmaatregel:
Bijenlint van Hof

Locatie:
Gordelweg 131

Initiatiefnemer(s)/Terreinbeheerder(s):
Zelfbeheer vrijwilligers GroenNoord

Status:
Bestaand

Website:
Bezoek website


Omschrijving

Gedurende het jaar zijn bewoners en groenliefhebbers van de Gordelweg en omgeving aan de slag in Het Bijenlint van Hof. Zij zaaien en beplanten de groenstrook met vele (wilde) bloemensoorten en planten die wilde bijen erg lekker vinden. Ook staan er veel kruiden en bloeiende fruitstruiken in bloei. Het Bijenlint van Hof is een walhalla voor de Rotterdamse bijen en de bewoners en passanten van de Gordelweg in Rotterdam Noord.

Dit Bijenlint is speciaal voor alle bijen, maar ook vlinders en alle andere wilde vliegers in Rotterdam. Maar... ook de bewoners en/of passanten mogen hieruit komen oogsten. Dat wil zeggen, alle kruiden en fruit mag door de bewoners geplukt worden, met mate. We proberen wel zoveel mogelijk bloeiende bloemen en planten te laten staan voor de Bijen. Op een paar momenten in het jaar word er met vele vrijwilligers/bewoners/groenliefhebbers het Bijenlint onderhouden.

Gemeente en Stadsbeheer hebben officieel, samen met de initiatiefnemer een convenant opgesteld en het onderhoud overgedragen aan de bewoners.

Het Bijenlint van Hof is als bewonersinitiatief door Karin Padmos ingediend en in 2015 gerealiseerd. Mede mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie Rotterdam-Noord en gesponsord door het Oranje Fonds en Hof van Noord & GroenNoord.

Bermen Bedrijventerrein NW Bijenvallei van Blijdorp
© 1000 stapstenen voor de Bij - 2020
Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland